Duyurular RSS

  • Duyuru Yok

Okulumuz Hakkında

 

 Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kreş ve  Gündüz Bakımevi Ne Yapar?

Vizyonumuz: Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kreş ve  Gündüz Bakımevi farklı alanlardaki gelişim düzeylerini, ilgi ve ihtiyaçlarını bu anlamda destekleyici eğitim programları hazırlayarak onları bilimsel ve kültürel anlamda donatmak, yaratıcıklıklarını ve prblem çözme becerilerini destekleyerek onları gündelik hayata hazırlamaktır.

Misyonumuz: Okulumuz Kilis 7 Aralık Üniversitesi bünyesinde açılmış olup öncelikli olarak kendi personelimizin çocuklarına, rahat, huzurlu, ve güvenli bir ortam sağlamakatadır. Okulumuz da eğitim akışımız Milli Eğitim Baknalığının yayınlamıs olduğu Okul Öncesi Eğitim programı ve Dünya genelinde uygulanan Eğitim Programlarıyla desteklenmektedir. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kreş ve GündÜz Bakımevi olarak 21. yüzyılın getirmiş olduğu bilim ve teknoloji alanında  ülkemizin çıkarları doğrultusunda, çocuklarımızı ilgi ve ihtiyaçlarını bu anlamda desteklemekteyiz. Öyleki eğitim hayatının en önemli çağı olan Okul Öncesi Eğitimle çocukalrın sevgi saygı iş birliği, sorumlukluk alma, hoşgörlü olma, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerin kazanılmasında onları heveslendiririyoruz. Ayrıca çocuklarımızn beden, zihin ve duygu geilişimini destekleyerk onları ilk okula hazırlamaktayız.  

Eğitim Felsefemiz: Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kreş ve  Gündüz Bakımevi olarak çocukların doğası gereği öğrenmeye istekli, iligili ve hazır olduklarına inanıyoruz. Çocukların en iyi öğrenmelerini onların oyun ortamında kendilerinin yaparak-yaşayarak öğrenebilceklerine inanıyoruz. Çünkü sadece bu şekilde doğayı insanları ve hayatıon akışını anlayabilecekleri, problem çözme ve bir probleme karşı farklı çözum olanakları sunabilmeleri, ayrıca özgüvenlerinin ancak bu şekilde gelişebildiğine inanıyoruz. Çocukların kalıtım ve çevrenin etkisyle oluşan bireysel farklılıklarını, ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda desteklenmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu yüzden alanında deneyimli öğretmenlermiz çocuklara bilgiyi vermek yerine onlara bu konuda rehberlik etmekteler ve çocukların çevrelerindeki işleyişi başarılı bir şekilde anlamarını desteklemek için oyun temelli eğitim programı oluşturmaktıadırlar. Üniversitemizle iş birliği içerisinde bulunarak, farklı alanlardaki (Gıda Muhendisliği, Ziraat Fakültesi, Mühendislik, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi...vb) alanında uzman hocalarımızla çocuklarımızın fiziksel, sosyal, duygusal, dil ve bilişsel gelişimini farklı ortamlar sunarak desteklemeyi planlamaktayız.

Eğitimde Temel Değerlermiz:

İşbirliği: Eğitimde yer alabilecek her bireyin daha iyi bir öğrenme ortamını oluşturabilmek adına birlikte hareket edebileceğine inanıyoruz.

Paylaşım: Sıklıkla ve eleştirilere açık dürüst konuşmaların eğitimde kaliteli öğrenme ortamlarının oluşabilmesi ve çocuk-aile-okul arasında iyi bir ilişki kuracağına inanıyoruz.

Güven: Çocuğa güvenli bir ortamın sağlanması, her türlü durumda velilerin bilgilendirilmesi, çocuk-aile ve okul arasında oluşacak güven ortam9nın sağlanması, hem veli hemde çocuk açısından en önemli temel değerlerimizden olduğuna iananıyor ve o şekilde çalışmaktayız.

Sevgi-Saygı: Farklılıklara karşı hoşgörülü, bireysel farkllıkları ön planda tutarak çocuklarımıza sevgi ve saygıyı aşılamanın aile-okul arasında bir sevgi ve saygı köprüsü oluşturarak eğitimin kalitesinin arttılacağına inanıyoruz.

Tevazu: En iyi öğretmenin ayrıca en iyi öğrenen olduğuna inanıyor ve kendimizi ve çocuklarımız için daha iyi eğitim ortamı sunabilmek adına gelebilecek tüm katkıların bizlerin için önemli olduğuna inanıyoruz.

Yardımsever: Çocukların  diğer bireylere karşı merhametli, ilgili, ve düşünceli olmnası bizlerin onlara sunacağı davranışlarla gelişeceğibne ve bu sayede çocuklarımızın hem kendi dünyalarındaki hemde arkadaslarına karşı daha anlayışlı olmaları gerektiğine inanıyoruz.

Eğlenmek:  Okul öncesi eğitiminin en temelinde yer alan eğlenerek öğrenme çocuklarımızın uzun süreli öğrenmelerine ve öğrenmenin kalıcılığını destekleceğine inanıyor ve eğlenmenin eğitim felsefemizin temelinde bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 2018-01-02 10:07:09

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024